Lawrence Architecture

Whidbey Island Residence


Distinguished by the use of Washington-quarried stone, this 3,300 SF house is located on an open south-facing 5-acre site.  It is divided into two sections separated by a link that contains the back entry from the semi-detached garage accessible via covered walk.  The public side of the house contains the major living space, a sunroom, and an office loft above the kitchen.  The private side of the house contains two childrenís bedrooms that open onto a tall playroom, parentís bedroom, bathrooms, and laundry.


In addition to the Wilkeson and Tenino rubble stone walls, the exterior materials include cedar shingles, custom fir windows, and metal roofing with a Galvalume finish.  Natural wood finishes highlight the interior.  These include hydronically-heated cherry floors, exposed cedar beams and rafters, beaded cherry paneling, T&G cedar ceilings, cherry doors, and vertical-grain fir trim.

Completed Fall 2005

 

back